Grove kanelknuter
.
Porsjoner Forberedelse
26stk 3.5timer
Koke/steketid
20minutt
Porsjoner Forberedelse
26stk 3.5timer
Koke/steketid
20minutt
Ingredienser
Deig
Fyll
Steking
Instruksjoner
Elte deigen
  1. Ha alle tørre ingredienser i en eltebolle, og elt på sakte fart. Fersk gjær smuldres inn i eltingen.
  2. Varm opp melken til den er fingervarm, mens du visper egget i en egnet bolle. Tilsett dette i eltebollen mens maskinen går.
  3. Ha i litt hvetemel til deigen blir smidig.
  4. Tilsett smør i små terninger, og elt i nye 15 minutter. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen. Bruk litt smør om gangen slik at alt blir eltet godt inn i deigen.
  5. Legg deigen i en egnet bolle til heving. Dekk med plastfolie, og la den heve i 1,5 timer.
Bake ut
  1. Strø mel på kakebordet, del deigen i to like deler. Kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 40×50 centimeter.
  2. Smør det myke smøret på deigen, og strø sukker og kanel jevnt utover. Gni med hånden slik at sukker, smør og kanel er godt blandet.
  3. Brett 1/3 av deigen inn mot midten på langsiden, og brett den siste delen over den delen som er dobbel. Nå har du tre lag. Kjevle ut dette slik at du får en leiv på ca. 30 cm x 50-60 cm. Del leiven i 13 strimler på tvers.
  4. Hver strimmel snurres og knytes sammen til en knute: Tvinn strimmelen noen ganger, surr den deretter lett tre ganger rundt to fingre, før du dytter enden inn i hullet på undersiden. Litt vanskelig å få til knytting første gang, men etter noen runder blir det bra.
  5. Sett kanelsnurrene på stekebrett med bakepapir, dekk med plastfolie, og la dem heve i ca. 1 time.
Steking
  1. Pensle med sammenvispet egg, og strø med kokosblomstsukker. Stek ved 220 grader i ca. 12-15 minutter.