Stian Selveste Bru

Kvinen turiststasjon

*Annonse*
Sportamore.no
Beskrivelse av turen:

Kvinen turiststasjon har i lang tid vært en tur vi ønsket å gå. Mest siden min bedre halvdel har gått denne turen i sine barneår så mange ganger, dermed ville vi jo se denne turiststasjonen. I 2018 ble det bygget helt nye hytter her, og i år ble de åpnet for folk. Dette benyttet vi oss av, og jeg tror dette må være den flotteste turistforeningshytten vi har besøkt så langt. 

Her var det en mengde rom, til og med en suite for to om man ønsker det. Godt med plass. I tillegg var det klatrevegg på den ene ytterveggen, noe som er kjekt om man har med barn. Kjøkkenet var stort og hadde i tillegg til steketopper ovn på gass. Kvinen turiststasjon består av en hovedhytte og en sikringshytte, begge er nye og begge kan man bo i. Hytten tilhører DNT sør, og man må ha DNT nøkkel for å få tilgang om det ikke er folk på den.

Turen inn er ganske lettgått, men om det har vært mye regn er det veldig bløtt. Godt skotøy anbefales, I tillegg er det lite drikkevann å finne langs ruten, så det anbefales å ha nok vann til å komme seg inn. Men turen er fin med mange gode muligheter for pause og bading om man ønsker det. Anbefales.

 

Type tur:

Fottur eller sykkeltur

Lengde:

Ca. 15 km t/r

Estimert tid:

6 timer t/r

Høydemeter:

Antall høydemeter

Merking:

Ja

Gradering:

Middels

Adkomst:

Fra Stavanger følger du rv.45 mot Sinnes, ta til høyre ved Svartevatn mot Solheimsdalen (rv.468) og etter 5 minutter tar du til venstre på Tjørhom, mot Solheim til P-plass på Donsen.

Last ned
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
*Annonse*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.