Stian Selveste Bru

Mån – Gjesdal kommune

*Annonse*
Sportamore.no
Beskrivelse av turen:

Turen til Mån er en kort tur, som også fint kan gjøres som dagstur. Vår tur var med overnatting i telt. Faktisk vår aller første fjelltur i telt.

Turen fra parkeringsplassen er ganske bratt i starten, men stien er godt tilrettelagt med kjetting oppover. Det viste seg at å laste sekken med mye ekstra var kanskje litt dumt, selv om turen var kort ble det fort veldig tungt når det var så bratt. Men siden dette var første overnatting ville jeg jo ha hele pakken med utstyr, som øks, spade, hengekøy etc. Blytungt med andre ord. Det bratte partiet varer rett i underkant av 1 km. Men til gjengjeld får man nyte Månafossen i all sin prakt fra flere steder oppover, og er man på tur så er jo turen i seg selv målet.

Etter dette flater det ut mot fjellgarden Mån. Denne gården eies og driftes i dag av Jæren friluftsråd. Det er mulig å bestille overnatting via dem om man ønsker overnatting på selve gården. Personlig anbefaler jeg telting langs elven.

Man kan benytte seg av peisestue i kjelleren på fjellgarden, i tillegg til utedoen mot en avgift på 60,- pr. døgn. 

Type tur:

Fottur

Lengde:

1,6 km

Estimert tid:

1 t

Høydemeter:

241 m

Merking:

Ja

Gradering:

Middels

Adkomst:

Fra Ålgård følg skilt opp til Sirdal. Ved Gilja svinger du av og kjører igjennom tunnel til Frafjord. Skiltet til Månafossen ved Gilja. Parkeringsavgift 30,- pr.dag.

Last ned
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
*Annonse*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.