Stian Selveste Bru

Skriv ut ditt eget turkart

Det hender noen ganger at jeg rett og slett har glemt å anskaffe kart over området jeg skal gå i. Eller at jeg trodde jeg hadde riktig kart, men det visste seg å mangle i samlingen. Da er det godt at Norgeskart har en tjeneste som gjør at man kan printe ut turkart fra området man har tenkt å gå i.

Man velger rett og slett området man ønsker å gå i på ett norgeskart, og kan samtidig fremheve merkede stier. Velg enten målestokk 1:25000 eller 1:50000. Jeg anbefaler 1:50000.

Printen gir en god oversikt på neste kartblad, dermed har man god kontroll over de forskjellige kartbladene, siden printet ikke kommer på en side men flere oppdelte sider. Dette er smart, siden de fleste av oss ikke sitter med tilgang på en stor plotprinter. 

Det er allikevel verdt å merke seg at dette blir printet på papiret du har i din egen printer, noe som gjør at det hverken er rift-sikkert eller tåler særlig med fukt. Så på lengre turer der man er avhengig av kart anbefaler jeg ett godt kart kjøpt hos f.eks. DNT. Men for kortere turer eller planlegging er dette ett veldig godt kart.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
*Annonse*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.