Stian Selveste Bru

Vedovn fra Reisegrossisten.no

*Annonse*
Outnorth.no

Fungerer vedovnen til bålkos?

Vekt

450 g

Fordeler

Liten og lett til å ta med i sekken.

Minus

Litt for liten til å fungere som bålkos.

Konklusjon

I og med at den er ganske billig, vil jeg si at du her får en allsidig "primus" om du skal på fjellet. Og du slipper å dra på brennstoff da alt du trenger ligger på bakken der du er.

Link

http://www.reisegrossisten.no/

Utgangspunktet mitt for å teste denne vedovnen var at jeg digger bål. Og spesielt om man er på tur i fjellet. Nå er det slik i Norge at vi har bålforbud fra 15. april til 15. september, noe som gjør bål vannskelig med mindre du er i en strandsone.

Men ønsket om bål førte meg i kontakt med firmaet Reisegrossisten.no. De hadde en ovn man kunne brenne kvister med, primært som en primus, men kunne dette være alternativet jeg lette etter?

Etter jeg tok kontakt med dem, forstod jeg at dette var en ildsjel som var like glad i friluftsliv som meg. Det var faktisk også sjekket opp om denne kunne brukes til tross for bålforbud med brannvesenet, og fått godkjenning for dette. Det er litt på samme måte som en bålpanne, så sånn sett egentlig forståelig. Men som alltid, tenk deg om uansett når man bruker åpen ild.

Pakken kom lynraskt i posten, og jeg var klar til test. Tok den med på telttur , planen var kun å teste båleffekten. Man kan også bruke den som «primus», men det hadde jeg ikke tenkt å teste på denne turen så oppdatert test kommer når det blir prøvd ut.

Pga. størrelsen blir jo selvfølgelig bålet svært lite. Den er på størrelse med en «fakkel». Så som bålkos fungerer den kun delvis dessverre. Man får ikke noe særlig varme av å sitte rundt den, men man får gleden av å se på flammene :) Og siden bålforbud er bålforbud, vil jeg si at det er ett godt alternativ. I tillegg til muligheten for å varme mat selvfølgelig. Skal man på en lengre tur slipper man jo å dra på brensel med bruk av denne. Noe som er svært positivt.

Men selv om den ikke gav varmen som ønsket vil jeg anbefale den som kjøp da den gir gleden av litt flammer.

  • Gir kosen ved flammer
  • Liten og lett
  • Trenger ikke brensel
  • Kan brukes som "primus"
  • Trygg brenner
  • Avgir liten varme rundt selve toppen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
*Annonse*

1 thought on “Vedovn fra Reisegrossisten.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.