Stian Selveste Bru

Interrail 2019

*Annonse*
Outnorth.no

Da er det bestemt, årets ferie blir interrail gjennom Europa med endestasjon i Roma.

Vi er en familie på fire, mor og far pluss to gutter på 8 og 11 år. Tanken om interrail kom etter ønske om å oppleve noe mer på ferie, og valget var ikke vanskelig i disse miljøtider. Tog er en flott miljøvennlig reisemåte, som i tillegg gjør at man kan slappe av og nyte turen i stedet for å «kjefte» på dem i baksetet eller kartleser til høyre som må ha lest feil.

Eneste familiemedlemmet med interrail erfaring er mor, som var på interrail i forrige århundre. Jeg satte selvfølgelig min lit til henne når det gjaldt denne ferien, men vi forstod veldig fort at mye var forandret når det gjaldt interrail. Blant annet behovet for  «plassreservasjoner», og ikke minst hvordan unngå dem. 
Dette viste seg å kunne bli svært kostbart, og en utgift vi  ikke tenkte så mye på da vi kjøpte interrail passene på romjulssalg rett før nyttår 2019. Etter litt research hørte vi om folk som måtte ut med over dobbelt så mye som selve interrail passene i plassreservasjoner. Vi fikk litt panikk, og tenkte en stund vi hadde gjort noe dumt. Men takket være en facebook gruppe kaldt «Togferie» fantes det løsninger.
På denne gruppen finner man svært dedikerte folk som gjerne hjelper med billige og gode løsninger. 

Så nå nærmer vi oss klar for ferie, og planleggingen er svært godt i gang. Her kan du følge reisen vår underveis, med både oppturer og nedturer som måtte oppstå. Fra turen starter vil det legges ut nye innlegg gjennom hele ferien, vi har jo god tid til det når vi sitter på toget.

Tips for interrail

Apper:

*Annonse*