Stian Selveste Bru

Dag 11 Avstikker til Verona

  • Reisedag
  • Reiserute
  • Bosted
  • Anbefalinger

Reiseruten

For å «rømme» litt fra Italias «syden» valgte vi en dagstur til Verona. Verona nås enkelt med buss eller tog fra Sirmione. Vi valgte buss som gikk ca. 1 gang i timen og brukte rett i overkant av en time.

Verona

Tips på reisen

I Verona finner du hjemstedet for Romeo & Julie. Men Verona byr på mye mer. Dette er en vakker italiensk by, gå på andre siden av elven opp i høyden for litt fred fra alle turistene.

Veggen ved Julies hjem

Reisemålet

Midt i verste turistfelle nær Romeo & Julie balkongen ligger en veldig god restaurant gjemt i en sidegate. Der får du fred til ett deilig måltid. Restauranten heter Trattoria Al Pompiere og er mest kjent for skinkene sine. Anbefaler skinkefat som forrett. Her hadde jeg også den beste risottoen jeg noensinne har smakt, med trøffel og 18 mnd. lagret parmesan. Ett himmelsk måltid. Det er noe dyrere enn restaurantene som ligger i turistgaten, men maten er også til sammenligning mange hakk opp.

Uten tvil den beste risottoen jeg noensinne har hatt
Verona er en by i regionen Veneto i Italia med 243 474 innbyggere[trenger referanse]. Byen er kjent som stedet der Shakespeares Romeo og Julie utspiller seg. Dessuten er byen kjent for sitt store romerske amfiteater kalt Arena di Verona, som er over 50 år eldre enn Colosseum i Roma. Arena hadde plass til 20 000 mennesker samtidig. Amfiteaterets ytterdel ble i middelalderen revet ned og brukt som materiale til andre bygninger rundt om Verona. Den gamle veronesiske, rosafargete marmoren er brukt mye i hele Veneto. Titter man nøye etter når man går i sentrum, kan man finne fossiler av store sneglehus der. Sentrum ligger omkring to piazzaer: Piazza delle Erbe og Piazza Bra, som Arena ligger i. Gamlebyen og sentrum av den moderne byen befinner seg innenfor en buktning i Adige-elva noe sør for Gardasjøen. Verona skal ha blitt grunnlagt av etruskerne, men det første belegg for byens eksistens er fra 300-tallet f.Kr. Den ble raskt et viktig politisk og økonomisk senter i romertiden. I 1239 ble byen flomrammet, og deretter ble den gjenoppbygd. Den nådde høydepunktet av sin politiske innflytelse på 1300-tallet, da den var maktsentret for della Scala-familien (også kjent som scaligeriene).

Tips for interrail

Apper:

*Annonse*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.