Stian Selveste Bru

Dag 12 Sirmione – Firenze

*Annonse*
Sportamore.no
  • Reisedag
  • Reiserute
  • Bosted
  • Anbefalinger

Reiseruten

Turen gikk via Milano med regiontog, uten plassbillett før vi hadde plassreservasjon på hurtigtog til Firenze fra Milano. Det er også mulig å legge inn en lengre stopp i Milano om man ønsker det, tog går det hele tiden.

Baren på hostellet i Firenze

Tips på reisen

Besøk mathallen i sentrum, det var en vinner for oss. I første etasje finner man råvarer og i andre etasje ligger restauranter på rekke og rad. Ta deg god tid, kjøp småretter og spis deg god og mett på mye godt. Her finner du også ølbar og vinbar. Bruk god tid og nyt.

Vi bodde på hostell i Firenze, og det tror jeg må være det fineste, og ikke minst hippeste hostellet vi har bodd på. Vil si det var finere enn hotell, i tillegg til at det ligger svært sentralt.

Mathallen i Firenze

Reisemålet

Firenze er en nydelig by. Gå gatelangs i timesvis og nytt bylivet, gatene, hus og alt det som er flott. Kos deg med is underveis og slapp av.

Firenze (latin Florentia) er en by i Storbyområdet Firenze, og byen er regionshovedstad i Toscana i det nordlige Italia. Navnet kommer av latin: Florentia som betyr den blomstrende. Fra 1865 til 1870 var byen også hovedstad i Kongedømmet Italia. Firenze ligger ved elven Arno, som ligger på en slette ved foten av fjellkjeden Appenninene. Den har omkring 400 000 innbyggere, innbefattet en forstadsbefolkning på i overkant av 200 000 mennesker. Firenze var i middelalderen et knutepunkt for europeisk handel og finans, og byen er ofte betraktet som fødestedet for den italienske renessanse. Lenge var byen styrt av Medici-familien. Firenze er også berømt for storslått kunst og arkitektur. Det blir sagt at av de 1 000 viktigste europeiske kunstnere fra det andre millennium, bodde eller arbeidet 350 av dem i Firenze. Byen blir også kalt middelalderens Athen. Personer fra Firenze blir kalt florentinere.

Tips for interrail

Apper:

*Annonse*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.