Stian Selveste Bru

Dag 13 Firenze – Siena

*Annonse*
  • Reisedag
  • Reiserute
  • Bosted
  • Anbefalinger

Reiseruten

For første gang på denne turen klarte vi å miste toget vi hadde planlagt. Ikke nok med det, så mistet vi også det neste toget. Det siste fikk jeg riktignok tak i døren, men den var låst og klar til avgang. Vi hadde ikke plassbilletter så dermed var det ikke ett stort problem, det var bare å sette seg ned for å vente på neste avgang.

Vi fikk litt musikk i det minste på toget

Tips på reisen

Vår lærdom er at om man tar regiontogene slipper man å betale ekstra for plassbestillinger. Det gjør jo også at det har lite å si om man går glipp av ett tog, det går alltid ett nytt.

Hagen der vi bodde i Siena
Gate i Siena

Reisemålet

Mat er en viktig del av turen, ikke minst finne frem til de gode stedene. Jeg bruker mye TripAdvisor til denne delen, men googler også etter tips. Prètto er en slik plass. Her får du en skikkelig god streetfood bar som har spesialisert seg på skinke. De har også pasta om man heller vil det, men jeg anbefaler å prøve signaturene her.

Inne i Prètto
Siena er en by i sentrum av den italienske regionen Toscana. Byen var en egen bystat til den ble erobret av hertugdømmet Firenze under Cosimo I de' Medici, fra 1569 storhertug av Toscana. Den regnes av mange som en av de vakreste byene i Toscana og i Italia overhodet. Byen har 54 066 innbyggere. Siena er blant annet kjent for «Palio», et hestekappløp som holdes to ganger hvert år (2. juli og 16. august) på torget Piazza del Campo midt i byen. I 1995 ble Sienas historiske sentrum ført opp på UNESCOs verdensarvsliste. Byens forballag heter AC Siena og spiller i Serie A. Innledningen til James Bond-filmen Quantum of Solace ble spilt inn i byen.

Tips for interrail

Apper:

*Annonse*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.