Stian Selveste Bru

Dag 14 Avstikker til Monteriggioni

*Annonse*
Outnorth.no
  • Reisedag
  • Reiserute
  • Bosted
  • Dag 1
  • Sted - Sted
  • Dagstur

Reiseruten

Lokalbusser i Italia er ikke alltid det enkleste, og rutetider er ikke alltid til å stole på. Vi endte denne gang opp med å ta taksi til Monteriggioni, og buss tilbake. Vi har sett det er viktig å få kjøpt bussbilletter, det er stadige kontroller på bussene. Under vårt opphold i Italia ble vi kontrollert nesten hver busstur vi hadde, og bøtene er store om man ikke har billett. 

Tips på reisen

Denne lille byen ligger kun 11 km fra Siena, og var ett forsvar for Siena i eldre dager. Nå er det en hyggelig liten landsby. Her finnes restauranter og ett torg. I tillegg har man god utsikt over landskapet fra bymuren.

Reisemålet

Jeg antar at det vil være en ganske fin sykkeltur fra Siena til Monteriggioni. Men vi har med to gutter på 8 og 11 år, dem drar ikke jeg ut på sykkel her. Veiene til Monteriggioni var ikke veldig trafikkerte, men det som er av bil og buss her kommer svært fort. Anbefaler uansett noen timer i Monterigionni om du er i Siena.

Monteriggioni er en bydel i provinsen Siena i den italienske regionen Toscana. Det grenser til kommunene Casole d'Elsa, Castellina i Chianti, Castelnuovo Berardenga, Colle di Val d'Elsa, Poggibonsi, Siena og Sovicille. Byen er arkitektonisk og kulturelt viktig. Spillet Assassin's Creed har tatt utgangspunkt i denne byen.

Tips for interrail

Apper:

*Annonse*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.