Stian Selveste Bru

Dag 16 Siena – Roma og endestasjon for interrail 2019

*Annonse*
Sportamore.no
  • Reisedag
  • Reiserute
  • Bosted
  • Anbefalinger

Reiseruten

Roma, selve katedralen i Italia. Jeg hadde aldri vært her før, og gledet meg selvfølgelig veldig til dette. Dette var også endestasjon for interrail ferien vår. Tog fra Siena til Roma tok ca. 3,5 timer og gikk gjennom veldig fint landskap.

Tips på reisen

Roma er en fantastisk by som byr på enorme mengder av kultur. Vil anbefale å legge en rute for hva man ønsker å se, ikke minst dele opp over flere dager om man har mulighet. Når vi var der i midten av juli var det 37 grader og stekende sol. Det føltes som man gikk med en hårføner mot ansiktet. Da er man glad man har delt opp dagene.

Pane e Salame er en fantastisk god lunsjplass om man ønsker seg en god sandwich.

Reisemålet

Roma er stort, men heldigvis godt utbygd med buss, metro og trikk. Vi fant både gode restauranter og is plasser gjennom litt googling og Tripadvisor. En av de beste sandwichene jeg har smakt fikk vi på Pane e Salame. Her var det kø, og vi ventet ca. 30 min på bord. Det var mulig å få take away også, men vi ønsket å sitte i restauranten. Anbefales.

Siste kveld i Spansketrappen
Roma (også kalt Rom) er hovedstad i Italia og i tillegg hovedstad for Den hellige stol og Malteserordenen, som begge er suverene. I antikken var Roma hovedstad i Romerriket, datidens suverent største og mektigste stat. Roma kalles «den evige stad», på latin urbs aeterna. Dette går tilbake til den romerske elegidikteren Tibullus som levde 54–19 f.Kr. Ettersom Roma er sete for Paven kalles byen også «den hellige stad» (uttrykket brukes også om andre byer). Gjennom byen renner elven Tiber, og byen lå opprinnelig på en høyde langs denne elven, men har vokst og spredt seg utover. Roma er ingen kystby, men ligger litt inne i landet fra Middelhavet. Roma har vært hovedsete for det romerske kongedømme, den romerske republikk og det romerske imperiet.

Tips for interrail

Apper:

*Annonse*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.