Stian Selveste Bru

Dag 2 Hirtshals – Hamburg

  • Reisedag
  • Reiserute
  • Bosted
  • Anbefalinger

Reiseruten

Reiseruten vår gikk fra Hjørring til Aalborg før vi skiftet til Aalborg – Aarhus. Her hadde vi litt bedre tid og kunne ta oss litt lunsj før turen gikk videre fra Aarhus til Hamburg.

Lunsj på en benk i Aarhus

Tips på reisen

Vi prøver å holde utgiftene nede under turen, det har blitt ett slags mål i seg selv. Derfor tar vi frokost på hotellet om det er inkludert, evt. på ett bakeri på vei til togstasjonen. I tillegg kjøper vi med oss mat vi kan smøre til lunsj. På kveldene spiser vi en bedre middag på restaurant. Slik kan vi reise billig og spise godt. Dessuten opplever vi maten bedre.

 

Ett annet godt tips er å ha med litt kortspill eller andre spill som får turen til å gå. Det er god tid på toget til dette, og da er det en fin aktivitet som man kan gjøre sammen.

Full konsentrasjon i Ludo

Reisemålet

Hamburg var kun en plass for overnatting denne gang. Vi valgte ett hostel med familierom som er linket øverst. Selve hostellet var greit nok, men veldig bråkete. I tillegg var det ca. 20 min å gå fra togstasjonen. Vi var veldig slitne, så heldigvis sov vi greit. Men ingen anbefaling der altså.

Det vi kan anbefale var restauranten vi valgte. Den var valgt på tips fra Togferie på Facebook. Burgerlich var en kul og uformell plass som passet oss midt i blinken for ett måltid etter ankomst. Her bestiller man hva man ønsker på iPad i bordplaten, og man kunne spesifisere matvalget slik at det også passet barna. Anbefales.

Burger på Burgerlich
Hamburg er Tysklands nest største by og samtidig en av landets delstater. Hamburg tilhørte Hansaforbundet som hansaby i middelalderen og var en fri riksstad under det tysk-romerske rike. Frem til Tysklands samling i 1871 var Hamburg en suveren stat. Hamburg er blant verdens 20 største havnebyer, Europas nest største og den største i Tyskland. Byen er et viktig jernbaneknutepunkt. Havnen er omfattende med 66 km kai og 450 km jernbanespor. Byen ble ødelagt av brann i 1842 og de fleste gjenværende gamle bygg (inkludert kirker fra 1200-tallet) ble ødelagt under andre verdenskrig. I ruinene etter krigen ble gatene utvidet og byen åpnet ytterligere opp

Tips for interrail

Apper:

*Annonse*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.