Stian Selveste Bru

Dag 6 Weert – Bern

  • Reisedag
  • Reiserute
  • Bosted

Reiseruten

Reiseruten vår denne gang gikk via Düsseldorf til Bern. I Düsseldorf hadde vi litt god tid til en lunsj, og såvidt få ett glimt av byen. Byen ser fin ut, så vi håper vi får anledning en annen gang til å se enda mer av den.

Vår egen kupé på toget

Tips på reisen

Vi merket at det var ganske mye folk på togene i Tyskland, og siden vi er en familie på tur som gjerne vil sitte sammen bestilte vi plassbilletter. Det var lurt. Det kan bli fryktelig kjedelig om man sitter spredt rundt i toget over flere timer. Vi var også så heldige at vi fikk kupé på det ene toget, det føltes som luksus:)

Bern

Reisemålet

Bern var en veldig fin by jeg er glad vi besøkte. Jeg har aldri vært i Sveits, men dette ga mersmak. Her bodde vi på hotell, ett lite stykke utenfor sentrum. Hotellet tilbydde gratis trikkebilletter så da var det ingen problem. Bern byr på mengder av historie og er hovedstad i Sveits. Elven Aare deler byen og er ett flott skue. Fint turområde langs elven. Vi opplevde Bern som en avslappet og rolig by, anbefales.

Kjøp mat og ta med langs elven
Bern er forbundsstaden i Sveits og er, med 140 288 mennesker, den fjerde mest befolkede byen i Sveits (etter Zürich, Genève og Basel). Byen ble grunnlagt i 1191. Elven Aare deler byen. Brorparten av Berns innbyggere snakker tysk, eller mer spesifikt bernsk tysk, som er en alemannisk dialekt. Kantonen Bern har en fransktalende del. Bern fungerer også som hovedstaden i kantonen Bern, den nest mest befolkede av Sveits' kantoner. Kjente bernere er blant annet reformatoren Albrecht von Haller, poeten Albert Bitzius og malerne Hans Fries, Ferdinand Hodler og Paul Klee. Den tyskfødte fysikeren Albert Einstein arbeidet frem sin relativitetsteori samtidig som han var ansatt ved Berns patentkontor. En kulturelt viktig person var Mani Matter, en tekstforfatter som opptrådte på bernsk tysk.

Tips for interrail

Apper:

*Annonse*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.