Stian Selveste Bru

Dag 7 Bern – Biel

*Annonse*
Outnorth.no
  • Reisedag
  • Reiserute
  • Bosted
  • Dag 7
  • Bern - Biel
  • Privat

Reiseruten

Biel/Bienne ligger ca. 30 min. med tog fra Bern. Vi besøkte Bern fordi vi var invitert til på besøk hos en familie der. Denne trivelige familien møtte vi på fjellet i Norge året før, og ble invitert hjem til dem på interrail ferien i år. Men Biel/Bienne er en flott by i seg selv, så vi kan trygt anbefale denne byen ett besøk.

Biel/Bienne med Alpene i bakgrunnen

Tips på reisen

Siden vi bodde privat oppholdt vi oss i fjellsiden hvor denne familien bodde. Dermed ikke så mye vi så på selve byen. Men vi opplever folkene i Sveits som svært gjestfrie og hyggelige. For oss var dette ett kjekt avbrekk fra å leie seg inn på hotell. Og naturen er nydelig i Sveits.

Ingen bålforbud i Sveits, dermed grilling i det fri
Biel/Bienne er en by i kantonen Bern i Sveits. Byen ligger på grensen mellom det hovedsakelig tyskspråklige, og fransksspråklige Sveits og byen er fullt tospråklig. Biel er det tyske navnet på byen; Bienne er det franske. Det blir ofte henvist til byen på begge språk samtidig, og fra 1. januar 2005 har byens offisielle navn vært Biel/Bienne. Byen ligger ved de nordøstlige breddene av Bielersee/Lac de Bienne. Byen Bern ligger sørøst for Biel/Bienne, med en reisetid på rundt en halv time med bil eller tog. Byens sentrum har en gotisk kirke fra 1451. Rådhuset er fra 1534. Befolkningen er rundt 50 000, og rundt 89 000 med de tilliggende områdene. Byen er godt kjent i sjakkverden for sin årlige sjakkturnering. Hovedkontoret til sykkelkomponentprodusenten DT Swiss AG ligger i byen.

Tips for interrail

Apper:

*Annonse*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.