Stian Selveste Bru

Dag 8 Biel – Chur – Tirano

*Annonse*
Outnorth.no
  • Reisedag
  • Reiserute
  • Bosted

Reiseruten

Denne dagen var en av våre lengste reisedager, totalt 8 timer. Det var ikke helt uten bekymring. Men turen viste seg å føles som en av de korteste. For en fantastisk tur det ble. Vi reiste fra Biel/Bienne til Chur for å ta toget gjennom Berninapasset i Alpene. Det går to typer tog her, Bernina Express som er ett tog med panorama vinduer, og ett vanlig tog der man kan åpne vinduene. Bernina Express koster en del. Vi valgte det vanlige toget som er gratis med interrail billett, og mener det var best på grunn av vinduene. Man ser minst like godt. Her kan man ikke bestille plass, men det var heller ikke nødvendig, vi hadde god plass.

Toget gjennom Berninapasset

Tips på reisen

I Sveits kan man bestille plassbilletter på vanlige rutetog. Vi gjorde det, men innså fort at det var unødvendig. Ingen andre gjør det i Sveits, så her er det bare å finne seg en stol så har man det fint. Spar pengene er vår erfaring.

De mektige Alpene

Reisemålet

Etter en mektig dag gjennom Berninapasset og majestetisk natur i Alpene endte vi opp i Tirano. Dette er en liten og koselig by i Italia. Her har du både en gammel by og en ny by, bymurer, kirker og flotte torg. Rett og slett en liten perle. Her brukte vi kvelden på god Italiensk mat og is. Nå starter Italia delen av vår interrail.

Gatene i Tirano
Bernina-Alpene er en den eneste fjellkjeden i Øst-Alpene som når over 4000 meter over havet. Den er oppkalt etter den høyeste toppen, Piz Bernina. Bernina-Alpene ligger på grensen mellom den sveitsiske kantonen Graubünden og den italienske regionen Lombardia. Chur regnes som Sveits' eldste by og det aller første bispesetet på Alpenes nordside. Chur (den gang kalt Curia) ble 15 f.Kr. hovedstaden av den av romerske provinsen Raetia prima. Bispesetet ble for første gang nevnt i 451 e.Kr., men er sannsynligvis eldre. Chur bispedømme eide store områder ikke bare i byens næromgivelser, men også i Engadin og Tirol (Vinschgau). Tirano er en by og kommune nord i Italia. Kommunen ligger i Lombardia-regionen i provinsen Sondrio og har om lag 9 000 innbyggere

Tips for interrail

Apper:

*Annonse*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.